Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Italské rizoto

Zpět
  • Autor: Garp1
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

mořská sůl dle chuti zeleninový vývar dle potřeby

Energetická hodnota celkem: 10558 kJ

Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 136, Sacharidy (g): 281, SAFA (g): 91, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2640 kJ

Bílkoviny (g): 10.3, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 70.3, SAFA (g): 22.8, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Očištěnou zeleninu nakrájíme na půlky. Na pánvi ji na sucho opečeme, aby získala světle hnědý nádech. Poté přilijeme horkou vodu, dochutíme solí a pomalu vaříme nejméně 30 minut. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji zpěníme. Přisypeme rýži a mícháme, dokud se nespojí s máslem a cibulkou. Zalijeme vínem, chvíli povaříme, aby vyprchal alkohol a přidáme vývar podle potřeby. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Podlijeme vždy, když se tekutina téměř vyvaří. Poté přidáme kousek másla, parmazán, osolíme podle potřeby a smícháme dohromady. Rizoto bude díky sýru krémovité.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři